donderdag, 11 april 2013 00:00

Literair gesprek: Adam Soboczynski en Viktor Frölke

In Die schonende Abwehr verliebter Frauen (Bluf! De kunst van het veinzen, vertaling: Karin Verhoeven) beschrijft Adam Soboczynski herkenbare situaties uit het dagelijkse leven waarbij de balans gevonden moet worden tussen fatsoen en eigenbelang. Hoe wijs je een verliefde vrouw af? Hoe verlaat je op het juiste moment een feestje? Hoe wek je vertrouwen en kom je geïnteresseerd en authentiek over? Met verbeelding en stilistisch vernuft zet Soboczynski mannen en vrouwen neer die zich door de jungle van het moderne leven worstelen.

Adam Soboczynski werd in 1975 in Toruń (Polen) geboren en kwam in 1981 met zijn familie naar Duitsland. Hij is redacteur bij Die Zeit en heeft een aantal boeken op zijn naam staan die in Duitsland lovend zijn ontvangen.
Viktor Frölke (1967) studeerde filosofie in Amsterdam. Van 1996 tot 2005 was hij correspondent en columnist voor Het Parool, Elsevier en NRC Handelsblad in New York. In 2008 verscheen zijn romandebuut FAKE, zijn tweede roman Zalig uiteinde werd eind februari 2013 gepubliceerd.

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018