woensdag, 17 september 2014 00:00

Boekpresentatie en gesprek: Volker Ullrich: Adolf Hitler. Die Jahre des Aufstiegs 1889-1939. Krijn Thijs interviewt Volker Ullrich

Wie was Hitler echt? De historicus en publicist Volker Ullrich doet in zijn tweedelige biografie een uiterst ambitieuze poging het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen. Hij slaagt er wonderwel in een nieuw, verrassend portret van de mens achter de 'Führer' te schetsen. Daarbij worden nu eens àlle facetten van zijn persoonlijkheid belicht: zijn afstotelijke, maar ook zijn aantrekkelijke kanten, zijn vriendschappen en relaties met vrouwen, zijn complexen en destructieve drijfveren, en de onmiskenbare gaven en talenten die zijn opmars mogelijk maakten.
Een briljant vertelde biografie die Hitler niet als monster toont, maar als een meester van verleiding en bedrog en op die manier niet alleen de afgronden van zijn persoonlijkheid, maar ook de geheimen van zijn succes tastbaar maakt.

De historicus Volker Ullrich (1943) schrijft voor het weekblad Die Zeit en is mede-uitgever van het magazine Zeit-Geschichte. Hij heeft tal van publicaties over de Duitse geschiedenis op zijn naam staan en werd bekroond met o.a. de Alfred-Kerr-Preis.
Krijn Thijs (1976) is wetenschappelijk medewerker aan het Duitsland Instituut Amsterdam.
Voertaal: Duits
I.s.m. Uitgeverij De Arbeiderspers, Goethe-Institut Amsterdam en Duitsland Instituut Amsterdam

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018