maandag, 29 september 2014 00:00

Boekpresentatie en Interview. Bernhard Schlink in gesprek met Michel Krielaars (NRC)

©  foto: Cindy Marler

Begin september verschijnt bij uitgeverij Cossee de roman De vrouw op de trap (vertaling: Gerda Meijerink), waarin een vrouw en haar portret centraal staan. Dit wereldberoemde portret, dat lang gold als spoorloos, duikt plotseling weer op. Een verrassing voor de kunstwereld, maar ook voor de drie mannen die lang geleden, ieder op hun eigen manier, van deze vrouw gehouden hebben – en zich alle drie uiteindelijk door haar bedrogen voelen.
Bernhard Schlink (1944) is emeritus hoogleraar rechten aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Als schrijver verwierf hij vijftien jaar geleden wereldwijd naam en faam met zijn roman De voorlezer, de eerste buitenlandse roman, die lange tijd op de eerste plaats stond in de bestsellerlijst van The New York Times. De verfilming – met hoofdrollen voor Kate Winslet en Ralph Fiennes – werd bekroond met een Oscar en een Golden Globe.
Michel Krielaars (1961) is chef Boeken van NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang Rusland-correspondent. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat door en Afkomst, en de verhalenbundel Vanillevla met frambozen.
Voertaal: Duits
I.s.m. BorderKitchen

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018