woensdag, 29 april 2015 00:00

Boekpresentatie en gesprek: Gelassenheit - Was wir gewinnen, wenn wir älter werden. Florentijn van Rootselaar interviewt Wilhelm Schmid

Werkt mijn geheugen nog optimaal? Hoeveel jaren heb ik nog? Zal ik niet toch een nieuwe heup nemen? Het zijn vragen die naarmate men ouder wordt steeds meer de gedachten gaan bepalen. Levenskunstfilosoof Wilhelm Schmid stelt daar in zijn nieuwe boek Gelatenheid (vertaling: Jabik Veenbaas) tegenover, een houding waardoor het ouder worden draaglijker wordt. Overtuigend en wijs laat hij zien dat gelatenheid kracht ademt, niet alleen als men ouder wordt maar eigenlijk in elke levensfase.

Wilhelm Schmid (1953) is een van de meest succesvolle publicisten in Duitsland. Hij studeerde filosofie en geschiedenis in Berlijn en Parijs, en is hoogleraar filosofie aan de universiteit van Erfurt. Van zijn hand verschenen verschillende boeken, waaronder Filosofie van de levenskunst en Handboek van de levenskunst. Zijn nieuwe boek Gelassenheit stond in Duitsland bijna een half jaar op de eerste plaats in de top tien.

Florentijn van Rootselaar is filosoof, journalist en eindredacteur bij Filosofie Magazine.
Voertaal: Duits
i.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij en Goethe-Institut Amsterdam

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018