woensdag, 15 april 2015 00:00

Voorpremière: Im Labyrinth des Schweigens. In aanwezigheid van regisseur Giulio Ricciarelli en hoofdrolspeler Alexander Fehling. Organisatie: Lumière

Frankfurt, 1958. Johann Radmann is een jonge, ambitieuze advocaat. Via een tip van een journalist ontdekt hij dat bepaalde overheidsdiensten en instituten samenzweren om de nazi-misdaden in de doofpot te houden. Johanns vastberadenheid om dit tot de bodem uit te zoeken maakt dat procureur-generaal Fritz Bauer hem aanwijst om de leiding van het onderzoek naar deze praktijken op zich te nemen. Worstelend met een schat aan informatie, belandt Johann in een labyrint van schuld en leugens waar hij niet meer uit lijkt te komen.
IM LABYRINTH DES SCHWEIGENS is gebaseerd op de voor velen onbekende naoorlogse geschiedenis van het onderzoek dat leidde tot het tweede Auschwitz-proces, dat uiteindelijk plaatsvond tussen 1963 en 1965. Hoewel de meeste Duitsers in deze tijd van volle economische heropleving niet meer aan de oorlog herinnerd wilden worden, was er een handvol mannen en vrouwen die wilden verzekeren dat Duitsland haar oorlogsverleden niet zou ontvluchten.
Duitsland werd hiermee het eerste land dat zelf haar oorlogscriminelen vervolgde voor hun misdaden.
Met o.a. Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht

Scenario : Giulio Ricciarelli, Elisabeth Bartel. 

Regie: Giulio Ricciarelli

vanaf 30 april 2015 in de bioscoop

 

Programma:

18:00 Inloop
18:30 Inleiding door David Barnouw
18:45 Start film
20:45 Q&A met Giulio Ricciarelli en
Alexander Fehling
21:15 Borrel

Organisatie: Lumière Publishing BV, Amsterdam met dank aan het Goethe Institut Nederland en het Genootschap Nederland Duitsland.

 

 

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018