dinsdag, 10 november 2015 19:50

Boekpresentatie: Carola Dietze: Nachgeholtes Leben - Helmut Plessner 1892 - 1985. De auteur gaat in gesprek met Kirsten Pols (Den Haag)

Negen jaar nadat Carola Dietze haar inmiddels bekroonde biografie over Helmuth Plessner Nachgeholtes Leben. Helmuth Plessner 1892-1985 publiceerde, presenteert Uitgeverij Lemniscaat met Helmuth Plessner, leven en werk de integrale Nederlandse vertaling door Marten de Vries, voorzien van een aantal specifieke opmerkingen voor de huidige lezers en met een voorwoord van Jos de Mul.
De auteur heeft de levenspaden en de persoonlijke, politieke en professionele ervaringen van Plessner uit de late 19e eeuw tot het einde van de 20e eeuw vast gelegd. De geleerde is voor Nederlandse experts geen onbekende meer, en Helmuth Plessner, leven en werk kan dan ook zeker leiden tot nieuwe inzichten en discussies en een bijdrage leveren aan inzicht en begrip aan beide zijden.
Carola Dietze studeerde sociologie, filosofie en Slavische talen in Göttingen, Cambridge, Groningen en St. Petersburg en werkt aan het Historisch Instituut van de Justus-Liebig-Universität Giessen.
Kirsten Pols is medewerkster aan het Onderzoeksinstituut voor Filosofie en Religiewetenschap van de universiteit Utrecht. In haar promotie-onderzoek richt zij zich op de filosofische antropologie van Plessner en probeert de relevantie hiervan voor de vraag naar de plaats van praktische zelfbegrip in het onderwijs uit te leggen.
Voertaal: Duits/Nederlands
I.s.m. Duitsland Instituut Amsterdam, Goethe-Institut Niederlande, Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland, Uitgeverij Lemniscaat

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019