zaterdag, 12 maart 2016 21:05

Boekenweek 2016. Boekpresentatie en interview: Kristine Bilkau: De Gelukkigen

Isabell en Georg zijn een gelukkig paar. Zij werkt als celliste, hij als redacteur. Met de geboorte van hun zoontje, groeit hun geluk maar ook de onrust en de onzekerheid. Geruchten dat de krant voor wie Georg werkt verkocht wordt doen de ronde, Isabell is bang om haar baan te verliezen omdat de theaters bezuinigen.
Met empathie en nietsontziende precisie wordt het beeld van een generatie getekend die vreest uit het paradijs verdreven te worden. Ineens moeten zij vechten om overeind te blijven, in hun werk, in de maatschappij, in de liefde.
Kristine Bilkau (1974) werkt als journaliste voor verschillende tijdschriften. De gelukkigen (vertaling Isabelle Schoepen en Kris Lauwerys) is haar debuut. De roman werd genomineerd voor de Deutsche Buchpreis, werd bekroond met de Hamburger Förderpreis für Literatur en won de prijs voor het Beste Romandebut 2015.
Robert Israel, heeft literatuur en letterkunde gestudeerd, recenseert regelmatig Duitse auteurs en hun werk en gaat vandaag met de auteur in gesprek.
Voertaal: Duits. 
I.s.m. van Stockum Boekverkopers en Stichting CPNB

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018