maandag, 23 mei 2016 19:00

Boekpresentatie en interview: Wouter Meijer: We kunnen niet allemaal Duitsers zijn. Gespreksleiding: Sander van Walsum

Waarom is niet iedereen in Europa Duits? De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter. En inderdaad: Duitsland is kampioen export, heeft het diploma 'Hoe verwerk ik mijn verleden' met vlag en wimpel gehaald, en het zou beter zijn voor de economie, het milieu en de wereldvrede als iedereen Duitser was.
Maar Wouter Meijer ziet ook de andere kant zoals onderbetaalde flexwerkers en de rol op het wereldtoneel die veel Duitsers helemaal niet zien zitten. Aan de hand van zijn ervaringen schetst hij een land dat nog altijd worstelt met zichzelf. We kunnen niet allemaal Duitsers zijn, maar we kunnen veel van ze leren.
Wouter Meijer (1968) kwam als scholier in de jaren tachtig in het toen nog gedeelde Berlijn te wonen, studeerde dan Geschiedenis en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam en was van 2008 tot en met 2014 als correspondent voor de NOS in Duitsland.
Sander van Walsum studeerde Geschiedenis in Utrecht en werkt nu als verslaggever/commentator voor de Volkskrant. Van 2010 tot 2013 was hij daar chef van de redactie Opinie & Debat, van 2004 tot 2009 correspondent in Berlijn.
Voertaal: Nederlands
I.s.m. Deutsche Internationale Schule Den Haag

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018