Events

In De passage naar Europa - Geschiedenis van een begin dringt Luuk van Middelaar door tot de meest ongrijpbare geschiedenis van onze tijd. Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het wezen van politiek bloot te leggen.

Datum :  woensdag 3 mei 20:00

Duitse moeders – Versuch einer Betrachtung is een serie interviews door Frank Dam met een aantal bekende dan wel interessante Nederlanders die net als hij een Duitse moeder hadden. Verhalen van o.a. Cherry Duyns, Laura Starink, Hans van Manen, Barbara Plugge en Xaviera Hollander. Wat is zo bijzonder voor een Nederlands kind om een Duitse moeder te hebben en hoe typisch Duits is een Duitse moeder?

Datum :  woensdag 10 mei 17:00

Vanaf 1933 ontvluchtten veel Duitse schrijvers hun land vanwege het aan de macht gekomen nazisme, dat hun verbood hun werk te publiceren. Ze zochten hun toevlucht bij de pas opgerichte exiluitgeverijen Querido Verlag en Allert de Lange in Amsterdam. Daar werd hun werk uitgegeven en via diverse omwegen gedistribueerd. Klaus Mann, Joseph Roth, Vicki Baum en andere beroemde in ballingschap levende Duitse schrijvers bezochten om die reden vaak ook zelf de hoofdstad.

Datum :  donderdag 18 mei 20:00

Voor meer informatie zie: www.historizon.nl/agenda/reizen/oost-berlijn-en-de-ddr
Zie verder ook het bericht op de website van het DDR-Museum: www.ddr-museum.nl/nieuwsrubriek/5-daagse-reis-naar-ddr-verleden

Datum :  maandag 26 juni 00:00
Einde evenement :  vrijdag 30 juni 00:00
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2013