Events

Armando, één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa, overleed op 1 juli jl. Van 27 september tot 28 oktober is in het Haus der Niederlande de tentoonstelling 'Armando-Grenzgänger' te zien, waarin een selectie van zijn werk wordt vertoond.

Datum :  donderdag 27 september 17:00
Einde evenement :  zondag 28 oktober 00:00

De Duitse regisseur Thomas Riedelsheimer volgt de Britse kunstenaar Andy Goldsworthy op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst hebben gehad. De landschapskunst van Andy Goldsworthy heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk. Hij rangschikt bladeren, maakt een spiraal van takken of bergen van stenen, en werkt met bloemblaadjes, rietstengels en regendruppels. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

Datum :  woensdag 3 oktober 19:00

Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Wat was de achtergrond van zijn komst naar Nederland? En wat betekende zijn komst voor de hoogadellijke dynastie van de Hohenzollerns? Prof. Dr. Beatrice de Graaf en Prof. Dr. Jacco Pekelder zijn de sprekers.

Datum :  zaterdag 24 november 10:00
Einde evenement :  zaterdag 24 november 16:00
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018