Events

Thomas Mann (1875-1955) heeft een levenslange fascinatie
 gehad voor het werk en de persoon van Richard 
Wagner, die hij beschouwde als dé belichaming van de laat-19e-eeuwse Duitse cultuur. Symposium met Michiel Hagdorn, literatuurwetenschapper / germanistiek / cultuurgeschiedenis, Sabine Lichtenstein: emeritus-docent Muziekwetenschap UvA, Dirk Heißerer, literatuurwetenschapper / voorzitter Thomas-Mann-Forum München, Frank Weiher, docent aan de Universiteit van Düsseldorf. Ontvangst en welkomstwoord door Leo Cornelissen, voorzitter Wagnergenootschap / RWSN.

Datum :  zaterdag 17 november 10:00
Einde evenement :  zaterdag 17 november 17:45

Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Wat was de achtergrond van zijn komst naar Nederland? En wat betekende zijn komst voor de hoogadellijke dynastie van de Hohenzollerns? Prof. Dr. Beatrice de Graaf en Prof. Dr. Jacco Pekelder zijn de sprekers.

Datum :  zaterdag 24 november 10:00
Einde evenement :  zaterdag 24 november 16:00

De Zwitserse schrijver en filosoof  Jonas Lüscher (1976) beschrijft indringend hoe gewetenloos, manipuleerbaar en onbeheersbaar, maar ook hoe kwetsbaar onze huidige wereld is. Zijn taalgebruik is prachtig, maar ook moeilijk en soms ouderwets. Het boek werd met de Schweizer Buchpreis 2017 bekroond. Het boek is vertaald naar het Nederlandse door Gerrit Bussink en uitgegeven bij Wereldbibliotheek onder de titel Kracht. ‘Kracht is niet alleen een erg intelligent maar ook een erg grappig boek.’ Neue Zürcher Zeitung
Gabriele de Koning voert het gesprek met de auteur.

Datum :  maandag 26 november 19:00
Einde evenement :  dinsdag 27 november 17:00
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018