Events

Het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in het Concertgebouw Amsterdam georganiseerd door Barok Vocaal samen met het ensemble Akademie für Alte Musik Berlin en de Windsbacher Knabenchor.

Datum :  woensdag 13 december 20:15

In Het land van Merkel bestudeert Frits Boterman de periode waarin Angela Merkel als bondskanselier van Duitsland een leidersrol in Europa kreeg toegewezen - tot en met de afgelopen Duitse verkiezingen. De afgelopen jaren werd Angela Merkel geconfronteerd met een aantal crises waardoor Duitsland en de rest van Europa onder druk kwamen te staan. Haar rol in deze crises en haar leiderschap worden in dit boek met grote kennis van de verschillende stemmen die in het Duitse debat klinken besproken.

Michèle de Waard beschrijft in haar boek op overtuigende wijze het politieke leven van de ongekroonde leider van Europa, Angela Merkel. De Waard gaat in op Merkels voorbeelden, drijfveren en motieven om meteen na de val van de Muur politiek actief te worden. Discipline, strategisch inzicht en een moreel kompas zijn tekenend voor haar leiderschap.

Datum :  donderdag 14 december 17:00
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2017