Boekpresentatie: Friederike Oeschger en Babette Radtke - Die Mossdorfs. Das Schicksal einer Berliner Familie im 20. Jahrhundert

Negentig jaar lang was de Prinzregentenstraße 83 in Berlijn-Wilmersdorf het thuis van de familie Mossdorf. Toen hun laatste tante was overleden, vonden haar nichten Friederike en Babette in de woning een archief vol met talloze brieven, foto´s en dagboeken.

Met hulp van de journalist Michael Seufert schreven Friederike Oeschger en Babette Radtke een familiesaga, die meer dan een eeuw Duitse geschiedenis omvat. Van het keizerrijk, de tweede wereldoorlog, het Wirtschaftswunder en de val van de muur tot aan het begin van de 21e eeuw. Een groot gedeelte van het boek gaat over de bezoeken, die Otto Mossdorf, grootoom van de schrijfsters, op verzoek van de laatste keizer aan Huize Doorn heeft gebracht. Het zijn verslagen van de dagelijkse gang van zaken bij de oud-keizer Wilhelm en (later) zijn tweede vrouw. Met wetenswaardige details die een deel van de geschiedenis doen herleven.
De schrijfsters laten bij deze Duitstalige lezing originele foto´s en documenten zien.

Locatie: Huis Doorn, Oranjerie, Langbroekerweg 10, Doorn
Voertaal: Duits
Lezing gratis
Diegenen die dat willen kunnen het beste Huis Doorn vóór de lezing bezoeken.
Aanmelden verplicht via website of info@genootschapnld.nl of tel. 020 779 2016
I.s.m. Museum Huis Doorn

 

We are no longer accepting registration for this event.
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018