Boekpresentatie en gesprek: Frits Boterman - Het land van Merkel. Duitsland 2005 - 2017. Michèle de Waard - Angela Merkel. Een politieke biografie. Gespreksleiding: Sander van Walsum

In Het land van Merkel bestudeert Frits Boterman de periode waarin Angela Merkel als bondskanselier van Duitsland een leidersrol in Europa kreeg toegewezen - tot en met de afgelopen Duitse verkiezingen. De afgelopen jaren werd Angela Merkel geconfronteerd met een aantal crises waardoor Duitsland en de rest van Europa onder druk kwamen te staan. Haar rol in deze crises en haar leiderschap worden in dit boek met grote kennis van de verschillende stemmen die in het Duitse debat klinken besproken.

Michèle de Waard beschrijft in haar boek op overtuigende wijze het politieke leven van de ongekroonde leider van Europa, Angela Merkel. De Waard gaat in op Merkels voorbeelden, drijfveren en motieven om meteen na de val van de Muur politiek actief te worden. Discipline, strategisch inzicht en een moreel kompas zijn tekenend voor haar leiderschap.

Frits Boterman was tot zijn emeritaat in 2013 hoogleraar aan de UvA en is een van de grootste Nederlandse kenners van het moderne Duitsland. Al eerder verschenen van Boterman Moderne geschiedenis van Duitsland, 1800-1990 (1996) en Cultuur als macht. Cultuurgeschiedenis van Duitsland 1800-heden (2013).
Michèle de Waard is historicus, journalist en columnist voor Het Financieele Dagblad. Ze werkte onder meer als chef Economie voor NRC Handelsblad en als Europees verslaggever en correspondent in Bonn en Berlijn. Eerder publiceerde zij Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse republiek (2002).
Sander van Walsum is historicus en werkt als verslaggever/commentator voor de Volkskrant. Van 2010 tot 2013 was hij daar chef van de redactie Opinie & Debat, van 2004 tot 2009 correspondent in Berlijn.
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis

Locatie: Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland, Groot Hertoginnelaan 18-20, Den Haag
Aanmelden:via website of 020 779 2016 of info@genootschapnld.nl

 

We are no longer accepting registration for this event.
Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2018