Boekpresentatie en gesprek met Marjolijn van Heemstra: Kristine Bilkau: Eine Liebe, in Gedanken

Het is 1964 en de hits van Elvis, Johnny Hoes en Caterina Valente draaien in iedere jukebox. Antonia en Edgar - beiden aan het einde van de oorlog geboren – dromen van een ander leven dan dat van hun ouders, zonder ontberingen en beperkingen. De wereld leren kennen! Dan krijgt Edgar de kans om een exportbedrijf in Hongkong te bouwen, Antonia zal volgen zodra hij als zakenman voet aan de grond krijgt. Dan komt zijn telegram; Zeg alsjeblieft woning en werk op – prepareer alles voor vertrek in mei – vliegbiljet volgt. Ze schrijft hem bemoedigende liefdesbrieven en leest die van Edgar, vol beloftes maar ook steeds weer uitstel.

Vijftig jaar later, tijdens het leegruimen van Antonia’s woning, vraagt haar dochter - Kristine Bilkau - zich af waarom haar charmante moeder diep vanbinnen haar hele leven trouw is gebleven aan haar eerste grote liefde. Hoeveel overgave, romantiek en risico laat je toe, als het om de liefde gaat? En wie was die man die haar moeder nooit kon vergeten? De dochter wil hem ontmoeten, ten minste een enkele keer.

Gespreksleiding: Marjolijn van Heemstra

 

Kristine Bilkau (Hamburg, 1974) werkt als journaliste voor verschillende tijdschriften. In 2009 won zij het stipendium van het gerenommeerde Literairische Colloquium Berlin. De gelukkigen (Cossee 2015) was haar alom geprezen debuut. De roman werd bekroond met de Hamburger Förderpreis für Literatur en won de prijs voor het Beste Romandebuut 2015 en is in meerdere talen vertaald; haar actuele, verfrissende portret van jonge mensen met een goede opleiding voor wie alle zekerheden wegvallen, confronteerde ons met ingrijpende veranderingen van onze maatschappij.

Haar roman Een liefde, in gedachten (originele titel: Eine Liebe, in Gedanken) is enthousiast ontvangen en in Duitsland al meerdere keren herdrukt.

Marjolijn van Heeemstra is schrijver, dichter, theatermaker, columnist, soms journalist en het liefst een combinatie van dat alles. Fan van ruimtevaart (en van paarden).

 

Voertaal: Duits/Engels

 

Locatie op 20 maart, 16 uur: 

Boekhandel De Vries Van Stockum, Spui 40, 2511 BS Den Haag

Toegang Den Haag: gratis

Aanmelden: info@genootschapnld.nl of 020 6183050

 

I.s.m. Goethe-Institut, boekhandel De Vries van Stockum en uitgeverij Cossee

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019