Tip van onze partner: Nacht van de Europese Literatuur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Nacht van de Europese Literatuur 2019 viert ‘de Bibliotheek’. Twaalf schrijvers en dichters uit heel Europa gaan in gesprek over toevallige ontmoetingen met boeken en mensen. Over de eerste keer dat ze ooit een bibliotheek bezochten en het nostalgisch verlangen naar het papier, het stof en eindeloze rijen boeken. Over het internet als plek waar mogelijk ooit alle teksten digitaal toegankelijk zijn. En over het verleden en de toekomst van het lezen.

Alle deelnemende schrijvers komen vrijdag 17 mei naar de 6e etage van de OBA Oosterdok voor het programma met o.a. interviews (met Shumona Sinha en Almunda Grandes), workshops poëzie vertalen en interviewtechnieken, speeddates met een auteur naar keuze en discussies over lezen als manier om met een belast politiek verleden om te gaan, of juist over de opkomst van een mondiale leescultuur.

Met medewerking van Andrej Blatnik (Slovenië), Lina Buividavičiūtė (Lithouwen), Gandolfo Cascio (Italië), Andrei-Paul Corescu (Roemenië), Kerem Eksen (Turkije), Almudena Grandes (Spanje), Delphine Lecompte (België), Jannah Loontjens (Nederland), Jasim Mohamed (Zweden), Marek Šindelka (Tsjechië), Shumona Sinha (Frankrijk), Zoe Strachan (Verenigd Koninkrijk), Felicitas von Lovenberg (Duitsland).

Moderatoren: Guido Snel, Suze van der Poll en Eric Metz.
Interview Almunda Grandes door Prof. Pablo Valdivia (RUG, in het Spaans met vertaling naar het Engels).

 

Locatie: OBA Oosterdok - Forumzaal

Voertaal: Engels
Toegang: gratis. I.v.m. het beperkte aantal kaarten wordt reserveren aanbevolen via www.oba.nl/european

De Nacht van de Europese Literatuur wordt georganiseerd door EUNIC, het samenwerkingsverband tussen de Europese culturele instituten en werd mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie.

Copyright Genootschap Nederland Duitsland 2019